За "Gourmet"... и "излишните" неща....

Цитат т Г.М. "...:За тях е нормално да прегазят реката пред мен, за да си откачат нимфата, да извозват в краката ми, да вадят рибите по 30 мин., да ти говорят арогантно и надменно, да нямат никакво отношение към риболова на муха. "

За "Gourmet"... и "излишните" неща....



Хм.. виждам го все по-често...

Успоредно с пъпкуването на нови мухари. Нещо, като с броя COVID 19 тестовете и броя на позитивните... Колкото повече теста се правят - толкова повече са позитивните. Логично е, нали?

Чудя се, дали го прихващат от някого - видяли са, кой и как го прави или спонтанно се ражда от манталитетната среда в която живеят. Учи се от пример, а не от четене и приказки.

Тези мисли са изкопали огромна дупка в съзнанието ми... и всеки повод ( въпросното арогантно прегазване), който дори малко се доближава до нея, събужда болезненото усещане за сбърканост и изкривеност и безнадеждно пропадане.

Хиляда пъти повтарям, че на реката се ходи, когато си в хармония и омиротворен!

Само така се включват сензорите, които придават "принадена стойност"- усещаш, добавяш, развиваш, учиш, разбираш....

То е, като да седнеш на маса с Gourmet меню.
В единия случай - зверски гладен. Ще се наплющиш яко. Ще се оригнеш два-три пъти и самодоволен, ще си победил Живота. Не ти остава нищо друго, освен да се тръшнеш и да захъркаш безпаметно, занулен до следващият път.
Постигнал си всичко! Даже няколко пъти!

Във втория - сядаш сит, готов и развълнуван, със събудено любопитство, с изострени сетива за фино различаване на комбинация от вкусове - мед, кедрови ядки и синьо сирене, поляти с три капки коняк, и четири капки карамел с половин зърно грозде и провокиран въпрос - дали две прашинки чили, ще развалят или подобрят комбинацията.

Точно в този "безсмислен" въпрос.. се крие времето в което хармонизираш себе си и откриваш нов човек, в нов и различен свят в който можеш да живееш.

Започваш да живееш два живота в два свята едновременно.
Не си загубил време, а спечелил.

Времето се измерва със случване, а не с часове и дни.

Всичко останало е чиста загуба.., даже повече пълна безсмислица дива тъпота.

Д-р Косьо
09.2020 г.
(*Време на COVID 19 - причината, поради която, всичко започва да се доближава до реалната си стойност и смисъл!)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Fly F version of Murphy`s low

Много красив Жокер!

Расперска техника за риболов на големи пъстърви